петък, 7 декември 2012 г.

Бобена супа със спанак


Продукти:

1 ч.ч. бял маслен боб
1 дафинов лист
2 с.л. зехтин
1 склидка чесън
1 купичка, нарязан много на ситно спанак
магданоз
сол
черен пипер
лют червен пипер

1. Измийте боба, накиснете го със студена вода и ги оставете да престои така 1 нощ. Добавете 1 дафинов лист и го варете до омекване. Много вкусен става боба, ако вместо във вода, го варите в зеленчуков бульон. Но трябва бульонът да не е подсолен, защото иначе бобът ще се стегне и няма да омекне. Ако използвате кубче зеленчуков бульон, сложете го на края.


Задушете смачкания чесън в малко зехтин за кратко и го добавете към боба.
3. Подправете със сол, черен и малко лют пипер. Оставете я да поври още 3-4 минути. Ако желаете, намачкайте част от боба, за да се сгъсти супата. Прибавете спанака и магданоза и разбъркайте.Сервирайте я гореща.


Няма коментари:

Публикуване на коментар