четвъртък, 6 декември 2012 г.

Риба на фурна с праз и маслини





Продукти:

500 г филе от мряна ( шаран, толстолоб)
2 стръка праз
100 г маслини
2 с.л. олио
2 с.л. смес от смлени домати, настърган морков, магданоз
сол
черен пипер
1/2 лимон
1 с.л. нарязан на ситно магданоз



1. Обезкостете рибата като плъзнете дълъг и остър нож по гръбнака от опашката в посока към главата.


Режете плътно до гръбначната кост.. Отстранете и вътрешните кости.




2. Поръсете рибното филе със сол и черен пипер и го оставете за 15-20 минути.


3. Нарежете праза не на много ситно.



Задушете го с олио до омекване.


Добавете доматите (може да използвате и готово доматено пюре). Оставете го да поври 2-3 минути.


3. Сипете празената смес в тавичка. Добавете парчетата риба, маслините, лимона на резенчета.


Печете ястието в загрята на 180 С фурна. Преди поднасяне може да го поръсите с малко магданоз.


Сервирайте ястието с гарнитура от варени картофи.






Няма коментари:

Публикуване на коментар