Рецептата е на Йоланта Делибозова Пай от парено тесто
Продукти:
за пареното тесто:
1 ч.ч. вода
1/3 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
4 яйца
за плънката:
100 г синьо сирене
100 г топено сирене
100 г кашкавал
1 ч.ч. мариновани сушени домати (виж рецептата)
1 ч.ч. настъргана тиквичка, отцедена
2-3 стръка зелен лук
2-3 стръка зелен чесън
1 яйце за намазване
1. Пригответе си пареното тесто. Как да си го приготвите вижте тук. Омесете го с малко брашно. Разделете го на две части. Намажете си тавичката с масло и я поръсете леко с брашно.
2. Сложете в тефлонов тиган тиквичките и 1 с.л. от мазнината, в която са мариновани доматите. Запържете ги докато на тиквичките се изпари водата. Дръпнете от огъня. Добавете нарязаните на ситно зелен лук и чесън.
3. Разточете първата половина от тестото, като ръсите обилно с брашно.
Разпределете го на дъното на тавата. Не се притеснявайте, ако се разкъсва или не е равномерно разпределено. Поръсете отгоре плънката от тиквички и лук.
Разпределете отгоре доматите.
Накрая сирената и кашкавала. Доматите са поели много от аромата на подправките и чесъна, в които са мариновани, но ако искате можете да поръсите с малко мащерка и риган.
4. Покрийте с втората половина от тестото. Разбийте яйцето и намажете с него пая.
5. Печете в предварително загрята фурна на 200 С докато се зачерви и надигне хубаво.
Няма коментари:
Публикуване на коментар