четвъртък, 17 март 2011 г.

Фокача с маслини, риган и мариновани сушени домати

 
Posted by Picasa

Продукти:

300 мл вода
500 г брашно
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. зехтин
1 ч.л. суха мая за хляб

2 с.л. олио от маринованите домати
2 с.л. нарязани мариновани домати
2 с.л. нарязани маслини
1 ч.л. сух риган

1. Замесете меко тесто (виж Как се прави тесто с мая). Оставете го да втаса.
2. Намажете тава със зехтин. Разточете тестото и го разстелете в тавата. Надупчете го леко с пръсти.
3. Поръсете тестото с мазнината от маринатата. Тя ще се стече в дупчиците. Наръсете с риган, маслини и парченца домати.

 
Posted by Picasa

4. Печете фокачата в предварително загрята на 200 С фурна.

1 коментар: