четвъртък, 17 март 2011 г.
Фокача с маслини, риган и мариновани сушени домати
Продукти:
300 мл вода
500 г брашно
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. зехтин
1 ч.л. суха мая за хляб
2 с.л. олио от маринованите домати
2 с.л. нарязани мариновани домати
2 с.л. нарязани маслини
1 ч.л. сух риган
1. Замесете меко тесто (виж Как се прави тесто с мая). Оставете го да втаса.
2. Намажете тава със зехтин. Разточете тестото и го разстелете в тавата. Надупчете го леко с пръсти.
3. Поръсете тестото с мазнината от маринатата. Тя ще се стече в дупчиците. Наръсете с риган, маслини и парченца домати.
4. Печете фокачата в предварително загрята на 200 С фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Казва се питка !
ОтговорИзтриване