четвъртък, 17 март 2011 г.
Яхния с праз и орехи
Продукти:
1 голям праз
1 ч.ч. орехови ядки
1/2 ч.ч. настъргани домати
сол
черен пипер
червен пипер
лют червен пипер
зехтин
1. Нарежете праза на ситно. Загрейте в тиган зехтин. Добавете праза и го задушавайте на тих огън.
2. Когато празът омекне, добавете ореховите ядки и ги запържете. Прибавете доматите и подправете със сол, черен пипер, червен пипер и щипка лют пипер. Долейте 1 ч.ч. вода или зеленчуков бульон и оставете ястието на тих огън да покъкри. Щом изври течността е готово. Може да се сервира и студено.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар