четвъртък, 17 март 2011 г.
Ръжени хлебчета със семена
Продукти:
150 г ръжено брашно
350 г пшенично брашно
300 мл вода
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. зехтин
1 с.л. слънчогледови семена
1 с.л. ленено семе
1 с.л. овесени ядки
1 ч.л. суха мая за хляб
1. Сложете водата, солта, захарта, зехтина, брашното и маята в машина за хляб и я включете на програма за месене. Ако искате можете да си замесите тестото на ръка (виж как се прави тесто с мая).
2. След първоначалното омесване добавете слънчогледовите семена, лененото семе и овесените ядки. Оставете тестото да втаса на топло.
3. Разделете тестото на 8 топки.
Приплескайте всяка от тях и я навийте на руло.
Оформете малки хлебчета.
4. Подредете хлебчетата в тава върху хартия за печене. Покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат.
5. Загрейте фурната на 200 С. Поставете на дъното и метален съд с вода (малка купичка или тавичка).
6. Намажете с четка хлебчетата с вода. Печете ги до порозовяване. Извадете ги и ги покрийте с кърпа да се задушат.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар