четвъртък, 17 март 2011 г.

Ръжени хлебчета със семена

 
Posted by Picasa

Продукти:
150 г ръжено брашно
350 г пшенично брашно
300 мл вода
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. зехтин
1 с.л. слънчогледови семена
1 с.л. ленено семе
1 с.л. овесени ядки
1 ч.л. суха мая за хляб

1. Сложете водата, солта, захарта, зехтина, брашното и маята в машина за хляб и я включете на програма за месене. Ако искате можете да си замесите тестото на ръка (виж как се прави тесто с мая).
2. След първоначалното омесване добавете слънчогледовите семена, лененото семе и овесените ядки. Оставете тестото да втаса на топло.
3. Разделете тестото на 8 топки.

 
Posted by Picasa

Приплескайте всяка от тях и я навийте на руло.

 
Posted by Picasa

Оформете малки хлебчета.

 
Posted by Picasa

4. Подредете хлебчетата в тава върху хартия за печене. Покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат.

 
Posted by Picasa

5. Загрейте фурната на 200 С. Поставете на дъното и метален съд с вода (малка купичка или тавичка).
6. Намажете с четка хлебчетата с вода. Печете ги до порозовяване. Извадете ги и ги покрийте с кърпа да се задушат.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар