вторник, 1 март 2011 г.

Пиле с естрагон на тиган

 
Posted by Picasa

Продукти:

1 пиле, разрязано на парчета
1 с.л. краве масло
1/2 с.л. олио
1 ч.л. сух естрагон
сол
черен пипер
1 с.л. нарязан на ситно лук
1/2 ч.ч. бульон
1/2 ч.ч. бяло вино
1/2 с.л. краве масло

1. Нарежете пилето на порционни парчета. Измийте го и го подсушете добре със салфетка или домакинска хартия.
2. Разтопете маслото в тиган на ниска температура заедно с малко олио. Сложете пилето с кожата на долу.

 
Posted by Picasa

Щом се зачерви – обърнете.

 
Posted by Picasa

Захлюпете с капак и оставете за 5 минути. Поръсете със сол, черен пипер и ½ ч.л. естрагон. Захлюпете отново за 5 минути. Обърнете месото и захлюпете отново. Гответе така докато месото омекне – нож да преминава лесно през него, но да не излиза кървав сок.
3. Щом пилето е готово, извадете го. Сложете в тигана 1 с.л. ситно нарязан лук. Запържете леко. Добавете ½ ч.ч. бульон и ½ ч.ч. бяло вино. Оставете да се сгъсти соса. Добавете бучка масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар