четвъртък, 17 март 2011 г.
Ориз с гъби
Продукти:
300 г гъби печурки
1/2 ч.ч. ориз
1 глава лук
сол
черен пипер
лют червен пипер
зехтин
зеленчуков бульон
1. Нарежете лука на ситно. Измийте гъбите и ги нарежете и тях на парченца.
2. Загрейте в тенджера зехтина. Сложете лука и го задушете. Добавете гъбите и ги запържете.
3. Прибавете ориза и запържете и него. Щом започне да става "стъклен" залейте с 4 ч.ч. бульон. Посолете със сол, черен пипер и щипка лют пипер. Оставете го на тих огън докато оризът омекне и поеме всичкия бульон.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар