вторник, 1 март 2011 г.

Пилешко филе с гъби и вино

 
Posted by Picasa

Продукти:


1 двойка пилешки гърди
1 с.л. зехтин
1 с.л. масло
1 с.л. ситно нарязан лук
200 г гъби, нарязани на филийти или кубчета
1/2 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. бульон
1 ч.л. лимонов сок
сол
черен пипер

1. Разполовете пилешките гърди. Поръсете ги с лимонов сок и черен пипер.
2. Загрейте в тиган зехтина и маслото. Сложете гърдите и ги запържете от двете страни леко до златисто, но да останат сочни и леко сурови. Извадете ги в чиния.
3. В мазнината от пърженето сложете нарязания лук. Запържете го. Добавете гъбите. Оставете ги да се запържат. Добавете виното и бульона и оставете соса да поври.
4. Върнете пилешките гърди в соса. Посолете със сол и черен пипер. Оставете ги да покъкрят за около минута. Внимавайте месото да не стане на конци, а да остане сочно.
5. Сервирайте гърдите поляти със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар