четвъртък, 31 март 2011 г.

Печено от леща



Продукти:

1 ч.ч. леща
2 ч.ч. зеленчуков бульон
1 глава лук
2 с.л. настъргани домати
4-5 с.л. галета или 1 ч.ч. смлени хлебни трохи
2-3 с.л. зехтин
сол
черен пипер
магданоз

за гарниране:
кисели краставички


1. Залейте лещата със студена вода или зеленчуков бульон и я сварете много хубаво. Отцедете я и я пасирайте.
2. Загрейте зехтина в тиган и запържете галетата(хлебните трохи) в него до златисто.


3. Подправете лещата със сол, черен пипер, малко нарязан на ситно магданоз. Добавете 2-3 с.л. от препържената галета, една глава настърган на ситно лук и настърганите домати. Омесете хубаво сместа. Галетата ще попие излишната влага и ще държи рулото стегнато. Ако не постите, може да прибавите и едно сурово яйце. То ще спои сместа и няма да позволи на рулото да се разпада.
4. Разпределете сместа върху лист алуминиево фолио на пласт, дебел 2 см. Подредете отгоре киселите крестевички, може да поръсите 2-3 с.л. сварен грах.


С помощта на фолиото завийте лещата на руло и я преместете в подходяща тавичка.


5. Разгънете фолиото. Поръсете рулото от леща с останалата запържена галета. Запечете в загрята на 200 С фурна.
6. Печеното от леща може да се сервира с доматен или чеснов сос и зелена салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар