1/2 ч.ч. грах от консерва (ако е пресен-попарен)
1 малка тиквичка, попарена
1 сварен картоф
2 стръка зелен лук
1 склидка чесън
магданоз
копър
сол
черен пипер
50 г нарязани орехови ядки
2 с.л. настърган пармезан
2 яйца
3-4 с.л. брашно
1-2 с.л. олио за пържене
1. Нарежете картофа, тиквичката, чесъна, лука, копъра, магданоза на ситно. Добавете граха, сиренето, яйцата и брашното.
Объркайте сместа и подправете със сол и черен пипер.
2. Загрейте тиган, само леко намазан с олио. Гребете от сместа с лъжица и изпържете кюфтенца от двете страни. Ако не искате да пържите, може да намазните леко хартия за печене и да ги изпечете в загрята на 200 С фурна.
Поднесете ги със сос от кисело мляко и копър.
1. Нарежете картофа, тиквичката, чесъна, лука, копъра, магданоза на ситно. Добавете граха, сиренето, яйцата и брашното.
Объркайте сместа и подправете със сол и черен пипер.
2. Загрейте тиган, само леко намазан с олио. Гребете от сместа с лъжица и изпържете кюфтенца от двете страни. Ако не искате да пържите, може да намазните леко хартия за печене и да ги изпечете в загрята на 200 С фурна.
Поднесете ги със сос от кисело мляко и копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар