четвъртък, 6 юни 2013 г.
Питка охлювчета със сирене
Продукти:
250 мл прясно мляко
100 мл вода
1 яйце
3 с.л. кисело мляко
15 г прясна мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
100 г краве масло
750 г бяло пшенично брашно
200 г сирене
за намазване:
1 яйце
1 с.л. прясно мляко
1 с.л. олио
сусам за поръсване
1. Сложете маята при прясното мляко със захарта и я оставете да се разтвори. Разтопете маслото. Натрошете сиренето. Сложете в машината за хляб прясното мляко с маята, водата, киселото мляко, яйцето и 2 с.л. от разтопеното масло. Изсипете брашното отгоре, а накрая прибавете солта. Включете машината на програма месене и втасване. Може да замесите тестото и на ръка (виж Как се прави тесто с мая). Оставете го да втаса хубаво поне 1 час.
2. Разделете тестото на 8 части.
3. Разточете всяка топка на правоъгълник. Намажете го с масло и го поръсете със сирене.
Подгънете краищата му на вътре и го навийте на руло.
Навийте всяко руло на охлювче.
Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене.
Оставете ги да втасат. Намажете питката с разбитото с малко прясно мляко и олио яйце.
Поръсете я със сусам и я печете в загрята на 180 С фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесна е, Еми!
ОтговорИзтриванеПоздравления :)
Емилия, поздравления за чудесните питки и въобще за блога ти! Само надникнах и съм възхитена, много е вкусно и уютно тук! Тепърва ще разглеждам с удоволствие и ще опитам от твоите предложения. Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтрахотни печива,Еми!Завидно търпение и мерак за работа с тесто.
ОтговорИзтриванеПоздрави!!!
Еми, поздравления! Питките ти са невероятни, коя от коя по-интересно оформена!
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!
Благодаря за прекрасната рецепта! Питката ми стана невероятно вкусна!
ОтговорИзтриване