Продукти:
лозови листа
1 тиквичка
1 връзка зелен лук
2-3 стръка зелен чесън или склидки
2-3 с.л. олио
1/2 ч.ч. ориз
1 домат, настърган
1 малко морковче, настъргано
магданоз
копър
джоджен
сол
черен пипер
щипка лют пипер
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Задушете ги за малко в мазнината.
2. Нарежете тиквичката на кубчета. Добавете я към лука за да се запържи и тя.
3. Прибавете ориза. Разбъркайте го няколко пъти, за да се оваля хубаво в мазнината.
4. Добавете домата и моркова, нарязаните на ситно зелени подправки. Подправете със сол и черен пипер, лют пипер, ако обичате.
5. Попарете лозовите листа за минута във вряла вода. Гребете по лъжичка от плънката и завийте малки стегнати сармички.
6. Подредете ги плътно в тенджера.
Покрийте ги с чиния, обърната на обратно, за да не се местят и разкъсат при варенето.
Добавете вода да ги покрие. Варете ги на тих огън, само да къкрят.
Сервирайте ги с кисело мляко.
Еми, много вкусно предложение! Добавката на тиквички е много добра идея и ще пробвам. Иначе с другите продукти ги правя и много ни харесват.
ОтговорИзтриванеПоздрави и слънчева неделя!
Еми, страхотна идея за постни сърми! Много ми хареса, въпреки че вкъщи няма много почитатели на постните ястия, но тези ще ги пробвам при всички случаи!
ОтговорИзтриванеХубава седмица!