събота, 15 юни 2013 г.

Лозови сарми с тиквички




Продукти:

лозови листа
1 тиквичка
1 връзка зелен лук
2-3 стръка зелен чесън или склидки
2-3 с.л. олио
1/2 ч.ч. ориз
1 домат, настърган
1 малко морковче, настъргано
магданоз
копър
джоджен
сол
черен пипер
щипка лют пипер


1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Задушете ги за малко в мазнината.


2. Нарежете тиквичката на кубчета. Добавете я към лука за да се запържи и тя.


3. Прибавете ориза. Разбъркайте го няколко пъти, за да се оваля хубаво в мазнината.


4. Добавете домата и моркова, нарязаните на ситно зелени подправки. Подправете със сол и черен пипер, лют пипер, ако обичате.


5. Попарете лозовите листа за минута във вряла вода. Гребете по лъжичка от плънката и завийте малки стегнати сармички.







6. Подредете ги плътно в тенджера.


Покрийте ги с чиния, обърната на обратно, за да не се местят и разкъсат при варенето.


Добавете вода да ги покрие. Варете ги на тих огън, само да къкрят.


Сервирайте ги с кисело мляко.



2 коментара:

  1. Еми, много вкусно предложение! Добавката на тиквички е много добра идея и ще пробвам. Иначе с другите продукти ги правя и много ни харесват.
    Поздрави и слънчева неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Еми, страхотна идея за постни сърми! Много ми хареса, въпреки че вкъщи няма много почитатели на постните ястия, но тези ще ги пробвам при всички случаи!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване