петък, 28 юни 2013 г.

Черешови мъфини с опашки



Продукти:

2 яйца
150 г захар
150 г брашно
50 г бадеми (смлени)
1 бакпулвер
1/2 ч.ч. зехтин (олио)
1-2 с.л. топла вода
1 прахче ванилия

за гарниране:
смлян шам фъстък
череши с опашки

1. Разбийте яйцата със захарта докато побелеят и увеличат обема си.
2. Смесете смлените бадеми с брашното, ванилията и бакпулвера. В друга купичка смесете зехтина с 1-2 с.л. топла вода.
3. Внимателно към разбитите яйца добавяйте като редувате брашното и зехтина. Трябва да получите значително по-рядка от обикновено кексово тесто смес.


4. Разсипете сместа в тава, покрита с хартиени капсули за мъфини.


Сложете върху всяка мъфина по 1/2 ч.л. смлян шам фъстък и една черешка с опашка.



5. Печете мъфините в предварително загрята на 180 С фурна.



1 коментар:

  1. Тези мъфини определено впечатляват с вкус и аромат. Много хубаво предложение, Еми!
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване