четвъртък, 13 юни 2013 г.
Конячени картофки
Продукти:
1 кг картофи
1 ч.ч. брашно
2 яйца (разделени на белтъци и жълтъци)
сол
черен пипер
1 с.л. олио
30 мл коняк
вода
олио за пържене на маслена баня
1. В купа разбийте брашното, коняка, жълтъците, олиото и малко вода да стане каша като за палачинки. Посолете със сол и черен пипер. Оставете я да престои 15-20 минути.
2. Обелете картофите, нарежете ги на много тънки филийки - като чипс, измийте ги и ги подсушете.
3. Разбийте белтъците на сняг с малко сол.
4. В дълбок съд сгорещете повечко олио (удобно е да се ползва фритюрник). Внимателно добавете разбитите белтъци към брашняната каша.
Потапяйте 1 по 1 картофките в сместа и ги пържете до златисто.
Отцедете ги върху хартия и ги поднесете като гарнитура или като мезе за студена бира.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглеждат и звучат страхотно Еми! Много вкусни картофки!
ОтговорИзтриванеЕми, страхотно апетитни и много интересни картофки! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКаква блажена порция си ни приготвила пак,Еми!Страхотно вкусно ухае отново,а с коняка ми звучи много интригуващо!Прегръдка и много релаксиращ уикенд пожелавам!
ОтговорИзтриване