неделя, 30 юни 2013 г.
Салата с пресен грах, булгур, моркови и цвекло
Продукти:
1/2 ч.ч. булгур
2-3 малки глави цвекло
2-3 малки, пресни моркова
шепа млечен сладък грах
100 г овче сирене
свежа мента
сол
оцет
зехтин
1. Сварете булгура в подсолена вода. Изплакнете го, отцедете го и го оставете да изстине.
2. Нарежете цвеклото и морковите на много тънки филийки.
3. Смесете в купа булгура, нарязаните на тънко цвекло и моркови, млечния грах (ако е съвсем пресен, няма нужда от варене. Ако ползвате по-стар или замразен - попарете го в подсолена вода за няколко минути). Подправете със сол, оцет и зехтин на вкус и поръсете с кубчета овче сирене и листенца мента.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар