Продукти:
2 яйца
250 г брашно
150 г захар
3 с.л. какао
100 г печени бадеми
1 прахче ванилия
30 мл Амарето
1/2 пак. бакпулвер
1. Разбийте яйцата със захарта до побеляване.
2. Разбъркайте брашното, какаото и бакпулвера. Прибавете ги малко по малко към яйцата, като разбърквате с шпатула внимателно.
3. Добавете ванилията, бадемите и Амаретото. Разбъркайте. Ще получите много лепкаво тесто.
5. Нарежете ги на бисквити (най-лесно с назъбен нож за хляб) с дебелина от 1 см.
Наредете ги върху решетката от фурната и ги запечете за още 15-20 минути. Ако ги печете втория път в тава, трябва по средата на печенето да ги извадите и да ги обърнете за да се запекат и от другата страна.
Получават се доста твърдички бисквити, които издържат дълго време и са перфектни за топене в горещо кафе или мляко.
Чудесни кантучини,Емка!
ОтговорИзтриване