неделя, 30 юни 2013 г.

Салата с печени кореноплодни зеленчуци




Продукти:

1 кг пресни картофи
връзка малки морковчета
5-6 малки глави цвекло
1-2 склидки чесън (по желание)
сол
черен пипер
зехтин
оцет
2-3 шепи листни зеленчуци (червена и зелена салата, малки листа цвекло, манголд, спанак и др)

1. Измийте добре с четка картофите, морковите и цвеклото. Леко ги изстържете, ако е необходимо. Нарежете ги на две.
2. Сложете ги в купа зеленчуците . Посолете ги със сол, черен пипер и ги поръсете със зехтин. Объркайте ги с малко счукан чесън (ако желаете). Изсипете ги в тавичка, покрита с хартия за печене.
3. Печете ги в загрята на 200 С фурна докато омекнат (проверявайте ги като ги пробождате с острието на нож или вилица).
4. Измийте листните зеленчуци. Отцедете ги, накъсайте ги и ги овкусете със сол, оцет и зехтин. Сервирайте ги с печените кореноплоди.






1 коментар:

  1. Звучи много хранителна и вкусна салатката! Прекрасен аромат на печени зеленчуци! За мен с чесънче :)

    ОтговорИзтриване