неделя, 30 юни 2013 г.

Зеленчукова супа с джанки



Продукти:

шепа пресен грах
няколко шушулки бакла
1 морковче
1 малка тиквичка
1-2 стръка зелен лук
1 пресен картоф
шепа кисели джанки
сол
черен пипер
2-3 с.л. зехтин
няколко стръка копър и магданоз



1. Нарежете на ситно тиквичката, морковчето, картофа, лука и баклата. Сложете всички зеленчуци в тенджера, Залейте ги със студена вода. Добавете зехтина, малко сол и черен пипер и ги варете около 10 минути - всички те са много пресни, а нарязани на ситно не им трябва много време за да омекнат. Опитайте на вкус и ако е необходимо, добавете още сол и пипер. Подправете със ситно нарязани копър и магданоз.


2. Може да сервирате супата леко охладена с лъжица кисело мляко и поръсена с див лук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар