сряда, 12 юни 2013 г.

Клафути с шоколад, бадеми и бели череши



Продукти:

500 г бели череши
60 г натурален шоколад
60 г краве масло
2 яйца
150 мл прясно мляко
150 г захар
150 г бадеми
75 г брашно

1 с.л. какао за поръсване

1. Начупете шоколада. Нарежете маслото на парченца. Сложете ги в купичка и ги разтопете на водна баня. Почистете черешите от костичките. 


Намажете тавичка с масло. Включете фурната да загрява на 180 С.
2. Сложете бадемите, брашното и захарта в кухненски робот и ги смелете.


3. Разбийте яйцата и прясното мляко. Добавете разтопените шоколад и масло. 


Внимателно прибавете сместа от бадеми, захар и брашно. 


Разбъркайте сместа и изсипете около 1/3 от нея в тавичката. 


Запечете я леко, колкото да хване коричка в предварително загрята на 180 С фурна. Така черешите няма да паднат на дъното и да загорят и залепнат. Извадете тавичката от фурната, подредете черешите и изсипете останалото тесто. 



Допечете сладкиша. Още топъл го поръсете с какао.









2 коментара:

  1. Много интересно и страшно апетитно, Еми - точно по френски!
    Хубава вечер ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми хареса, Еми! Опитах вече една рецепта за клафути и останах много доволна. Този е по-различен и ще се възползвам от рецептата. Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване