неделя, 25 март 2012 г.

Сьомга с песто



Продукти:

за 3 порции

3 парчета филе от сьомга с кожата
1 ч.л. песто
3 с.л. зехтин
сол
черен пипер

1. Смесете в купичка пестото със зехтина.




2. Поръсете рибата със сол, черен пипер и полейте с пестото със зехтин. Покрийте рибните филета с найлоново фолио и ги приберете за 30-40 минути в хладилник.




3. Загрейте тефлонов тиган. Поставете рибните филета с кожата надолу. Покрийте тигана с капак и пържете рибата за 3-4 минути, докато кожата се препече, а рибата се сготви.




4. Сервирайте рибата със свежа салата.








3 коментара:

  1. Изключително съблазнително, Еми! Много обичам сьомга с песто, невероятно вкусна е.

    Прегръдки и весела неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Честито Благовещение! Нека в живота ни има повече благи вести! Рибката изглежда много вкусно и е идеална за днешния празник!

    ОтговорИзтриване