понеделник, 12 март 2012 г.
Постни сарми с гъби
Продукти:
лозови листа
1 глава лук
1 връзка зелен лук
1/2 ч.ч. ориз
300 г гъби
2-3 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. кимион
1 ч.л. червен пипер
лют червен пипер
1/2 ч.ч. смес от смлени домати, морков, пипер и магданоз
копър
1 с.л. джоджен
1. Загрейте в дълбок съд вода и пуснете в него лозовите листа да се попарят за секунди. Извадете ги и ги оставете да се отцедят и изстинат.
2. Нарежете лука на ситно. Загрейте олиото в дълбок тиган. Запържете леко лука. Добавете ориза. Пържете докато стане прозрачен.
3. Нарежете гъбите на четири и ги сложете в кухненски робот. Миксирайте няколко пъти за кратко, докато станат на малки парченца.
Добавете гъбите към лука и ориза. Запържете ги леко. Накрая добавете доматите и подправките.
4. Разстелете пред себе си един лозов лист. Сложете в горната му част една чаена лъжичка плънка и завийте сармички.
5. Подредете сармичките в тенджера плътно, залейте ги с две чаши вода, затиснете ги с по-малък капак или обърната чиния и ги варете на тих огън докато оризът се развари. Не бива да врат силно, защото ще се разкъсат. Оставете ги само леко да къкрят.
6. Сервирайте сармичките с чеснов пастет.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Еми, много обичам сарми с ориз, а ти си им добавила гъби, което ги прави още по-вкусни! А в тези лозови листенца са толкова апетитни! С пожелание за много настроение през новата седмица!
ОтговорИзтриванеЧудни сърмички,Емка!пак интересна идейка при теб!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много ги обичам тези сърмички, салатка с авокадо и маслини - също!
ОтговорИзтриванеЧудесни постни идеи, благодаря за споделените рецепти.
Сърдечни поздрави и хубави мартенски дни, Диана
I am a big vegetarian. Love it!
ОтговорИзтриване