Продукти:
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. пшеничен грис
1 бакпулвер
1 кг ябълки
1 с.л. канела
1 ч.ч. орехови ядки
150 мл течна мазнина (разтопено масло или олио, ако искате сладкиша да е постен)
1. Обелете и почистете ябълките и ги настържете. Разбъркайте ги с канелата.
2. Смесете в купа брашното, гриса, захарта и бакпулвера.
3. В намазана с масло тавичка изсипете 1/3 от сухата смес.
Разпределете отгоре половината от настърганите ябълки. Поръсете с орехи.
Поръсете отново с 1/3 от сухата смес.
Разпределете останалите ябълки и орехи и покрийте със сухата смес.
4. Разтопете в малък съд маслото и полейте с него сладкиша отгоре.
5. Печете в предварително загрята фурна на 180 С до порозовяване.
ООо,това съм го правила и колкото и да не ми се вярваше стана уникално вкусно!И при теб така изглежда,Еми,много е сочен!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Много е вкусен, наистина! Слънчев и усмихнат ден ти желая!
ОтговорИзтриванеНадявам се като го пробвам да го направя да е вкусен както изглежда !
ОтговорИзтриване