събота, 31 март 2012 г.

Домашна паста без яйца

Продукти:

200 г пшеничен грис
около 60-70 мл вода
1/4 ч.л. сол
2 с.л. зехтин

1. Изсипете в хлебопекарна всички продукти или замесете твърдичко тесто на ръка.


Не слагайте всичката вода първоначално. В началото тестото изглежда много сухо и трошливо, но постепенно гриса поема влагата. Ако се налага капвайте по малко от нея.


2. Оставете замесеното тесто да си почине за 30 минути, завито с кърпа за да не хване коричка.
3. Можете да го разточите и изрежете различни форми. ( виж Как се прави тесто за паста). Може би най-подходящи са талиолините или друг вид паста на лентички, защото това тесто се сварява значително по-бавно от направеното с яйца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар