Продукти:
200 г пшеничен грис
около 60-70 мл вода
1/4 ч.л. сол
2 с.л. зехтин
1. Изсипете в хлебопекарна всички продукти или замесете твърдичко тесто на ръка.
Не слагайте всичката вода първоначално. В началото тестото изглежда много сухо и трошливо, но постепенно гриса поема влагата. Ако се налага капвайте по малко от нея.
2. Оставете замесеното тесто да си почине за 30 минути, завито с кърпа за да не хване коричка.
3. Можете да го разточите и изрежете различни форми. ( виж Как се прави тесто за паста). Може би най-подходящи са талиолините или друг вид паста на лентички, защото това тесто се сварява значително по-бавно от направеното с яйца.
Няма коментари:
Публикуване на коментар