Продукти:
тесто за прясна паста (виж Как се прави тесто за паста и Домашна паста без яйца)
2 стръка зелен лук
2 склидки чесън
300 г гъби печурки
300 г пресен спанак
2-3 с.л. зехтин
зеленчуков бульон
сол
черен пипер
1. Оформете тестото за паста на дълъг фитил.
2. Нарежете го на малки парченца.
3. Притиснете с пръст парченце тесто на гърба на вилица.
Внимателно с палеца си избутайте горния край на тестото надолу. Парченцата получават резки от едната си страна от вилицата, а от другата - леко се вдлъбват и навиват.
4. Оставете кавателите на набрашнена повърхност леко да засъхнат.
5. Варете ги в голямо количество подсолена вряща вода или зеленчуков бульон. Пастата, приготвена без яйца има нужда от значително повече време за да се свари.
6. За соса задушете зеления лук и чесъна, нарязани на ситно в малко зехтин.
7. Добавете гъбите, нарязани на филийки.
8. Измийте добре спанака. Добавете го към гъбите.
9. Залейте соса с малко бульон или вода от пастата. Подправете със сол, черен пипер и щипка лют пипер. Извадете кавателите в соса и ги оставете да поврат още малко.
Еми, чудесно предложение!
ОтговорИзтриванеПоздравявам те за търпението да си правиш паста!
Поздрави и хубава вечер!