събота, 31 март 2012 г.

Каватели с гъби и спанак






Продукти:

тесто за прясна паста (виж Как се прави тесто за паста и Домашна паста без яйца)

2 стръка зелен лук
2 склидки чесън
300 г гъби печурки
300 г пресен спанак
2-3 с.л. зехтин
зеленчуков бульон
сол
черен пипер

1. Оформете тестото за паста на дълъг фитил.


2. Нарежете го на малки парченца.


3. Притиснете с пръст парченце тесто на гърба на вилица.


Внимателно с палеца си избутайте горния край на тестото надолу. Парченцата получават резки от едната си страна от вилицата, а от другата - леко се вдлъбват и навиват.




4. Оставете кавателите на набрашнена повърхност леко да засъхнат.


5. Варете ги в голямо количество подсолена вряща вода или зеленчуков бульон. Пастата, приготвена без яйца има нужда от значително повече време за да се свари.


6. За соса задушете зеления лук и чесъна, нарязани на ситно в малко зехтин.


7. Добавете гъбите, нарязани на филийки.


8. Измийте добре спанака. Добавете го към гъбите.


9. Залейте соса с малко бульон или вода от пастата. Подправете със сол, черен пипер и щипка лют пипер. Извадете кавателите в соса и ги оставете да поврат още малко.








1 коментар:

  1. Еми, чудесно предложение!
    Поздравявам те за търпението да си правиш паста!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване