петък, 26 юли 2013 г.

Ципура по средиземноморски



Продукти:

1 по-голяма или 2 по-малки ципури
1/2 лимон
шепа маслини Каламата
шепа чери доматчета
2-3 с.л. зехтин
сол и черен пипер
няколко стръкчета риган

1. Почистете рибата, измийте я и я посолете със сол и черен пипер от вън и от вътре.
2. Сложете ципурите в тава. Отрежете от лимона 1 резен и го нарежете на парченца. Сложете около рибата доматите, маслините, парченцата лимон. Полейте рибата със сока от останалия лимон и малко зехтин. Поръсете листенца риган.


3. Печете рибата в загрята на 180 С фурна за около 20 минути.





3 коментара:

  1. Много бързо, лесно и вкусно! Хубав ден от мен :)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте Емилия, много благодаря за рецептата за ципура. Тъкмо се каня да приготвя тази риба за първи път и вашето предложение ми допадна. Във вашия блог ме доведе и друго - една блогърска игра, целяща подпомагане разрастването на аудиторията, и разбира се - забавление. Ако искате да се присъедините и вие, погледнете тук и научете повече - http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/07/blog-post.html
    Весел и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно си я накиприла тази рибка,Еми!Със сигурност е адски вкусно!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване