понеделник, 15 юли 2013 г.

Хрупкави пържени калмари



Продукти:

500 г калмари
брашно за овалване
олио за пържене

за маринатата:
2 с.л. соев сос
сока и настърганата кора на 1 лимон
смлян черен пипер
1 с.л. нарязан на ситно магданоз
1/4 ч.л. джинджифил на прах (или малко настърган пресен)

1. Смесете съставките за маринатата и ги объркайте добре. Нарежете калмарите на шайби.


Сложете ги в маринатата и ги оставете за няколко часа в хладилник.


2. Отцедете калмарите от маринатата. Сложете ги в торбичка с малко брашно и хубаво ги разтръскайте за да се покрият от всички страни. Изтръскайте излишното.


3. Загрейте олиото в дълбок съд. Слагайте по малко от калмарите и ги пържете за кратко - да станат хрупкави, но не ги препържвайте, защото ще станат жилави.


Сервирайте ги веднага с лимон.


2 коментара:

  1. Никога не съм опитвала, Еми, но изглеждат чудесно!
    Прекрасна вечер ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мммм,идеални си ги направила,Еми!
    Отдавна не съм приготвяла,чудесно ме подсещаш още днес да взема,благодаря ти,мила!Поздрави!

    ОтговорИзтриване