вторник, 16 юли 2013 г.
Ягодов гретен
Продукти:
500 г ягоди
2-3 с.л. захар
100 г бисквити
50 г печени бадеми
50 г краве масло
1. Смелете бисквитите и бадемите с маслото докато станат на трохи.
2. Измийте ягодите, нарежете ги на едри парченца и ги поръсете със захар. Разпределете ги в индивидуални огнеупорни чаши или в един голям общ съд.
3. Покрийте ягодите с бисквитените трохи и печете гретена в загрята на 180 С фурна за 15-20 минути.
Сервирайте го топъл или на стайна температура. Ако желаете, може да го поднесете с топка сладолед или лъжица заквасена сметана.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар