петък, 19 юли 2013 г.

Пълнени тиквички с бекон и топено сирене




Продукти:

4 кръгли тиквички
4 парченца топено сирене
1 малка главичка лук
2-3 склидки чесън
50 г бекон
1 с.л. зехтин
1 филия стар хляб
магданоз
копър
сол
смлян черен пипер

1. Отрежете капачето на тиквичките и ги издълбайте.


Нарежете вътрешността им на ситно. Смелете хляба в кухненски робот до трохи.
2. В тиган загрейте зехтина. Запържете ситно нарязаните лук, чесън и бекон.


Добавете вътрешността на тиквичките и я задушете докато омекне. Дръпнете от котлона. Прибавете нарязани на ситно копър и магданоз, хлебните трохи и подправете сместа със сол и черен пипер на вкус. Объркайте я хубаво. Посолете и издълбаните тиквички.


3. Напълнете издълбаните тиквички с плънката. Сложете във всяка от тях по парче топено сирене и ги запечете в загрята на 180 С фурна докато сиренето се разтопи.


Сервирайте веднага.






Няма коментари:

Публикуване на коментар