петък, 19 юли 2013 г.

Сладкиш с кайсии и маскарпоне




Продукти:
по идея на Apron and Sneakers

100 г сирене Маскарпоне
100 г сметана
3 яйца
1 ч.ч. захар
250 г брашно
1 бакпулвер
500 г кайсии

за глазиране:
3 с.л. мармалад от кайсии
300-400 г кайсии
пудра захар (по желание)
свежа мента за украса


1. Разбийте яйцата със захарта докато побелеят и увеличат обема си. 
2. Разбийте в друга купа сметаната. Прибавете сиренето и разбийте и него до гладък крем. Внимателно добавяйте от тази смес малко по малко в разбитите яйца. 


3. Внимателно прибавете брашното, смесено с бакпулвера. 


Накрая добавете кайсиите, нарязани на парченца.


4. Изсипете сместа в намазана с масло и посипана с брашно тортена форма Печете сладкиша в загрята на 180 С фурна за около 40 минути.
5. Извадете го и го оставете да изстине. Загрейте кайсиевия мармалад. Намажете с него сладкиша. Подредете отгоре му кайсии, нарязани на резенчета и също ги намажете с мармалад. Ако желаете, може да поръсите и малко пудра захар.




2 коментара:

  1. Ароматно, вкусно и лятно - чудесно предложение, Еми!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен е сладкишът ти! Кайсийките изглеждат толкова апетитно, а кексчето толкова пухкаво!

    ОтговорИзтриване