Продукти:
за 2 порции
100 г заквасена сметана
1 ч.л. мед
1 с.л. ликьор Амарето
4 смокини
1 нектарина
1 слива
5-6 зърна грозде
няколко малини
1 с.л. филирани бадеми
1. Застелете тавичка с хартия за печене. Сложете върху нея смокините и сливата, нарязани на половинки; нектарината, на резенчета; гроздето, също на половинки. Ако намерите сорт грозде без семки - чудесно, иначе ще трябва внимателно да го почистите с остър нож или игла. Не слагайте малините да се пекат. Оставете ги пресни.
2. Печете плодовете в загрята на 220 г фурна, докато омекнат. В последната минута добавете в края на тавата и филираните бадеми. Нека се запекат и те. Не се отделяйте от печката. На бадемите им трябват буквално минута.
3. Докато се пекат плодовете, смесете в купичка сметаната, меда и ликьора.
4. Сипете в чиния половината от сметаната. Разпределете от горе плодовете, още докато са горещи. Поръсете с пресните малини и бадемите. Сервирайте веднага.