понеделник, 29 август 2011 г.
Свински гърди на скара
Продукти:
1 кг обезкостени свински гърди
1 ч.ч. сос за барбекю
1. Нарежете гърдите на ленти. Залейте ги със соса и ги оставете за няколко часа да се мариноват.
2. Запечете гърдите на скара. Сервирайте ги с останалия сос и любима гарнитура.
Пай с праскови
Продукти:
125 г краве масло на стайна температура
1 ч.ч. захар
3 яйца
3 с.л. кисело мляко
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
500 г праскови
1. Разбийте маслото със захарта на пяна.
2. Прибавете яйцата 1 по 1 като продължавате да разбивате.
3. Добавете брашното, размесено с бакпулвера.
4. Прибавете киселото мляко. Разбийте всичко до гладка смес.
5. Намажете тавичка с малко масло и я поръсете с брашно. Внимателно изтупайте излишното брашно. Разпределете внимателно тестената смес.
6. Обелете прасковите и ги нарежете на парченца. Разпределете ги върху тестото.
7. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180 С фурна.
Сос с риба тон и аншоа
Продукти:
1 консерва риба тон в масло
1 с.л. консервирани рибки аншоа
1 жълтък ( ако не сте сигурни в това колко е прясно яйцето, може да го замените с 2-3 с.л. майонеза)
1 с.л. горчица
смлян черен пипер
няколко капки чили сос
лимонов сок на вкус
1. Сложете в кухненски робот всички съставки. Не отцеждайте олиото от рибата. Пасирайте до хомогенна смес. Ако е необходимо добавете малко зехтин.
2. Сервирайте соса с риба или салата.
Пилешки гърди на скара с песто от магданоз, орехи и синьо сирене
Продукти:
2 бр пилешки гърди
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. сух чесън на прах
2 с.л. зехтин
2-3 с.л. бяло вино
песто от магданоз, синьо сирене и орехи
1. Посолете пилешките гърди със сол, черен пипер и чесън. Намажете ги леко със зехтин. Поръсете ги с бялото вино. Оставете ги да се мариноват за няколко часа.
2. Запечете пилешките гърди на скарата.
3. Сервирайте ги поляти с пестото.
Песто от магданоз, орехи и синьо сирене
Продукти:
1 връзка магданоз
50 г орехови ядки
50 г синьо сирене
1/2 кафяна чашка зехтин
сол
черен пипер
1. Запечете леко ореховите ядки в тиган за да им се засили аромата.
2. Нарежете магданоза и отстранете дръжките му.
3. Сложете в кухненски робот магданоза, сиренето и ореховите ядки. Посолете със сол и черен пипер. Разбийте всичко като прибавяте малко по малко зехтин.
Мъфини с праскови
Продукти:
100 г краве масло на стайна температура
2/3 ч.ч. захар
2 яйца
2 с.л. кисело мляко
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
6 праскови
12 бадема
1. Разбийте маслото със захарта на пяна.
2. Прибавете яйцата 1 по 1 като продължавате да разбивате.
3. Добавете брашното, размесено с бакпулвера.
4. Прибавете киселото мляко. Разбийте всичко до гладка смес.
5. Намажете форма за мъфини с малко масло и я поръсете с брашно. Внимателно изтупайте излишното брашно. Сложете във всяко гнездо на тавата по една с.л. от тестото.
6. Обелете прасковите и ги разполовете. Сложете върху всяка мъфина по половин праскова и един бадем.
7. Изпечете мъфините в предварително загрята на 180 С фурна.
Домати по провансалски
Продукти:
2-3 домата
1/2 ч.ч. смлени трохи от стар хляб
2 с.л. смес от пресни подправки - мащерка, риган, розмарин, босилек и магданоз
1 склидка чесън, счукана
50 г кашкавал
2 с.л. зехтин
сол
1. Нарежете доматите на дебели филийки.
2. Смесете в купичка хлебните трохи, подправките, чесъна, настъргания кашкавал и зехтина. Посолете леко и объркайте хубаво.
3. Подредете доматите в тава върху хартия за печене. Разпределете хлебната смес върху тях.
4. Запечете доматите до хрупкавост в загрята на 250 С фурна.
Абонамент за:
Публикации (Atom)