Продукти:
2 патладжана
сол
2 с.л. брашно
2-3 с.л. зехтин
100 г бяло саламурено овче сирене
100 г сирене Моцарела
100 г топено сирене
100 г кашкавал
1 с.л. нарязан на ситно пресен риган
за соса:
2 с.л. зехтин
1 малка глава лук
1-2 склидки чесън
1 буркан смлени домати
щипка захар
щипка лют червен пипер
1 дафинов лист
4-5 зърна черен пипер
1 с.л. нарязан на ситно босилек
1 с.л. нарязан на ситно риган
1. Нарежете патладжаните на тънки филийки по дължина. Ако желаете може предварително да ги обелите. Поръсете го със сол и ги оставете поне за 30 минути да отделят горчивата си вода.
2. Измийте филийките патладжан и ги подсушете с домакинска хартия.
3. Оваляйте ги леко в брашно, като внимателно изтупате излишното.
4. Загрейте в тиган малко зехтин и изпържете патладжана от двете страни.
5. Подредете ги върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.
6. Натрошете в купичка овчето сирене. Добавете нарязаните на кубчета моцарела и топено сирене, листенцата риган.
7. Сложете по малко плънка върху всяка филийка патладжан и ги навийте на рулца.
Подредете ги в тавичка.
8. Загрейте зехтина за соса в тенджерка. Запържете леко ситно нарязаните лук и чесън.
9. Добавете смлените домати, дафиновия лист и зърната черен пипер и оставете соса да поври за да се сгъсти.
10.
Подправете със сол, лют червен пипер и черен пипер, добавете малко
захар, която ще тушира киселината на доматите и поръсете с нарязаните на
ситно риган и босилек.
11. Залейте патладжанените рулца със соса. Поръсете обилно с настърган кашкавал. Запечете ястието в загрята на 200 С фурна, докато сирената се разтопят.