събота, 4 януари 2014 г.

Курабийки с шоколад, лешници и сушени кайсии




Продукти:

80 г краве масло на стайна температура
150 г захар
2 яйца
1 ванилия
250 г брашно
1 бакпулвер
100 г шоколад
100 г лешници
200 г сушени кайсии

1. Разбийте маслото със захарта. Добавете яйцата и ванилията.


Прибавете брашното и бакпулвера.


2. Нарежете кайсиите и шоколада на парченца.


Добавете ги към тестото заедно с лешниците. Разбъркайте всичко добре.


3. Гребете с лъжица от сместа и я разпределете на купчинки в тава, покрита с хартия за печене.


Печете сладките в предварително загрята на 180 С фурна до зачервяване.




1 коментар:

  1. Честита Нова годна, Еми! С пожелания за здраве и щастие! Прекрасни курабийки, много апетитни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване