петък, 10 януари 2014 г.

Джинджифилови къщички



Продукти:

1 кг брашно
225 г мед
300 г краве масло, студено
300 г захар
2 с.л. джиндифил на прах
1 с.л. канела на прах
2 пъпки карамфил, смлян
1 с.л. сода

за захарната глазура:
1 белтък
250 г пудра захар, пресята

захарни пръчици, бонбони за украса

1. Разбъркайте содата в меда да шупне. Сложете в кухненски робот маслото, нарязано на кубчета, захарта, брашното, и подправките. Миксирайте докато сместа стане на бучки. Добавете меда и замесете тесто.
2. Разточете тестото на лист с дебелина 2-3 мм. Изрежете частите на къщичките. Може да си приготвите предварително шаблони за различни по размер и вид къщички. От останалите парчета може да изрежете и бисквити.


3. Печете частите в предварително загрята на 180 С фурна. Оставете ги да изстинат.
4. За глазурата разбийте леко 1 белтък Добавете два пъти пресята пудра захар и разбъркайте. Мажете отделните части на къщичките с глазурата и ги залепете една за друга. Работете бързо, защото тя стяга веднага. Украсете къщичките с глазура и шарени бонбони.


Може да напълните къщичките с бисквити и бонбони и да ги опаковате като подарък.


Няма коментари:

Публикуване на коментар