Продукти:
125 г захар
100 г краве масло
250 г брашно
настъргана кора на 1 лимон
1 жълтък
сладко от малини за слепване на бисквитите
1. Сложете в кухненски робот студеното масло на кубчета, захарта, брашното и лимоновата кора. Миксирайте докато сместа стане на трохи. Добавете жълтъка. Ако е необходимо, може да добавите няколко капки студена вода. Съберете тестото на топка, завийте го с найлоново фолио и го приберете в хладилник за 1/2 час.
2. Разточете тестото на кора, с дебелина 2-3 мм. С формичка изрежете кръгчета.
На половината от кръгчетата изрежете по-малко кръгче в средата, в което изрежете звездичка (на моята формичка пасна отвора на бутилка от минерална вода).
Върнете звездичката в отвора на бисквитата.
3. Подредете двете части на бисквитите в тава, покрита с хартия за печене и ги печете в предварително загрята на 180 С фурна до порозовяване. Наблюдавайте ги, пекат се много бързо. Оставете ги да изстинат.
4. Слепете двете части на бисквитите със сладко от малини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар