петък, 3 януари 2014 г.

Двойни коледни сладки




Продукти:

125 г захар
100 г краве масло
250 г брашно
настъргана кора на 1 лимон
1 жълтък

сладко от малини за слепване на бисквитите

1. Сложете в кухненски робот студеното масло на кубчета, захарта, брашното и лимоновата кора. Миксирайте докато сместа стане на трохи. Добавете жълтъка. Ако е необходимо, може да добавите няколко капки студена вода. Съберете тестото на топка, завийте го с найлоново фолио и го приберете в хладилник за 1/2 час.
2. Разточете тестото на кора, с дебелина 2-3 мм. С формичка изрежете кръгчета. 


На половината от кръгчетата изрежете по-малко кръгче в средата, в което изрежете звездичка (на моята формичка пасна отвора на бутилка от минерална вода). 



Върнете звездичката в отвора на бисквитата.


3. Подредете двете части на бисквитите в тава, покрита с хартия за печене и ги печете в предварително загрята на 180 С фурна до порозовяване. Наблюдавайте ги, пекат се много бързо. Оставете ги да изстинат. 


4. Слепете двете части на бисквитите със сладко от малини.



Няма коментари:

Публикуване на коментар