Продукти:
за 2 порции
300 г филе от сьомга без кожата и костите
1 лимон
сол
черен пипер
3 с.л. зехтин
1 ч.л. белен сусам
1. Нарежете сьомгата на хапки. Нарежете половината лимон на много тънки резенчета. Изцедете останалия лимон. Смесете го със зехтина.
2. Нанижете на шишчета сьомгата, като слагате резенче лимон между парчетата.
3. Поръсете шишчетата със сол, черен пипер, малко зехтин и лимонов сок.
4. Печете шишчетата на скара. Не ги препичайте.
5. Докато рибата се готви, запечете сусамовото семе в сух тиган. Не се отдалечавайте от него, загаря много бързо. Смесете го с останалия зехтин и лимонов сок.
6. Свалете рибата от скарата и я поръсете със сместа от сусам, зехтин и лимонов сок. Сервирайте със салата.
Мммм много вкусно изглежда :)
ОтговорИзтриване