четвъртък, 29 август 2013 г.

Тропически сладолед с кокос и ананас



Продукти:

400 мл кокосово мляко ( една консерва)
400 мл течна сметана
1 ч.ч. захар
100 г кокосови стърготини
1 с.л. ликьор с тропически аромат
1 ананас или консерва, отцедена
25 г кокосови стърготини за поръсване

1. Загрейте на котлон кокосовото мляко с половината от захарта. Да не завира. Нека само леко да се стопли колкото да се разтопи захарта. Добавете кокосовите стърготини. 


Охладете сместа и я приберете в хладилника за една нощ. Нека и сметаната да престои една нощ в хладилник преди да я разбиете.
2. Разбийте сметаната с другата половина захар. Малко по малко добавете кокосовото мляко, нарязания на малки кубчета ананас и ликьора.


3. Изсипете сместа в машина за сладолед и я замразете според инструкциите.
4. При поднасяне, може да поръсите с още кокосови стърготини или да украсите с ананасови цветя.






3 коментара:

  1. Изглежда много вкусно! Все още не смея да правя сладолед у дома, защото не съм сигурна, че без машина ще стане добре. Но се възхищавам, на хората като теб, които успяват да постигнат тази прекрасна консистенция:) ..започвам да се замислям, дали да не опитам все пак :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма нищо страшно. И без специална машина става, но е по-голяма играчка. Просто сложи сладоледа в голяма купа (най добре метална) в камерата на хладилника. Трябва да го вадиш и разбиваш с миксер през 15 минути 3-4 пъти.

      Изтриване
  2. Прекрасен е сладоледа, а цветенцата от ананас са много красиви!

    ОтговорИзтриване