Продукти:
източник: Confessions of a Cookbook Queen
225 г бисквити с аромат на ванилия
4 с.л. разтопено масло
за сладоледа:
400 мл кокосово мляко
400 мл сметана
1 ч.ч. захар
100 г кокосови стърготини
2 с.л. ликьор с тропически аромат
1 ананас ( 1 консерва компот от ананас, отцеден)
25 г кокосови стърготини за поръсване
1. Леко затоплете кокосовото мляко с кокосовите стърготини и половината захар, като бъркате непрекъснато докато захарта се разтопи. Оставете сместа в хладилник за една нощ да се охлади.
2. Разбийте сметана с другата половина от захарта. Внимателно добавете кокосовата смес и ликьора.
Отрежете от ананаса тънки филийки, подредете ги в тавичка. Сушете ги в загрята на 40 С фурна.
Нарежете останалия ананас на ситни кубчета и ги добавете към сладоледа.
Сложете сместа в машина за сладолед и я замразете.
3. Смелете бисквитите в кухненски робот. Размесете ги с маслото.
4. Изсипете бисквитените трохи в тавичка и с пръсти хубаво ги притиснете.
5. Разпределете върху бисквитите сладоледената смес,
поръсете с кокосови стърготини и приберете сладкиша във фризер.
6 Нарежете сладкиша преди сервиране и го украсете с ананасовите цветя.
Рецептата е за участие в конкурса Creative Recipe: Contest Round 2
Ако до сега не сте посещавали блоговете на домакините на конкурса - Cookies & Cups и Confessions of a Cookbook Queen, непременно го направете. Изпълнени са с изключително вкусни сладички неща.
Нямаше от къде да намеря захаросани череши с опашки за украса, а и хубаво крема-сирене, подходящо за сладолед. Но мисля, че с ананасовите цветя се получи добре. Сладкишът стана много вкусен.
Опитайте го, ще ви хареса!
Много атрактивно си декорирала десерта,Еми,който нямам съмнение,че е невероятно свеж и разхлаждащ!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Еми, страхотна идея и реализация! Определено ми харесва. :)
ОтговорИзтриванеЛека и омайна вечер!
Еми,
ОтговорИзтриванеи аз съм на кокосова вълна.
В кулата те очаква едно предизвикателство.
Ще ми е приятно да участваш в играта
и да копираш своите отговори като коментар след публикацията.
Успешна нова седмица!
Еми, очаквам с нетърпение отговорите на моите въпроси. Обърни внимание на закачливия елемент във втората им част. По втория, относно филма, имам предвид епохата и атмосферата, в които ли искала да се пренесеш.
ОтговорИзтриванеС поздрав!
Прекрасни летни предложения, Еми,
ОтговорИзтриванемного ми харесаха идеите ти за риба и за зеленчуци, но кокосовата ти поредица ме плени.
Благодаря за споделените рецепти - свежи, ароматни и красиво изпълнени...
Поздрави,
с пожелания за още вдъхновени и усмихнати летни дни, Диана