четвъртък, 29 август 2013 г.

Заешки филенца с мащерка и манатарки



Продукти:

2 заешки филенца
1 ч.ч. замразени манатарки /оставете ги няколко минути да се размразят. Запазете отделената течност/
1 главичка лук
2 склидки чесън
30 г краве масло
1 с.л. олио
50 мл бяло вино
пилешки бульон /ако е необходимо/
няколко стръка прясна мащерка
сол
черен пипер
лют червен пипер

1. Нарежете филенцата на парчета.


Чукнете ги леко с чукче за месо, напречно на влакната. Поръсете ги със сол и черен пипер.


2. В дълбок съд разтопете маслото, заедно с олиото. То ще го предпази за да не загори. Запържете филенцата до златисто. Извадете ги.


3. Нарежете на ситно лука и чесъна. Задушете ги в мазнината от пърженето на месото докато омекнат. Добавете манатарките и ги оставете да се запържат. Посолете ги със сол и черен пипер. Прибавете мащерката.


4. Налейте виното. Нека да поври за да се изпари алкохола. Върнете месото в тенджерата при гъбите. Добавете отделената вода от гъбите. Ако е необходимо и няколко лъжици пилешки бульон. Оставете ястието да поври докато течността се изпари и остане на гъст сос.


1 коментар:

  1. Чудесно предложение, Еми!
    Прясна мащерка няма, но суха има, както и заешко филе и със сигурност ще приготвя рецептата ти :)
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване