събота, 17 август 2013 г.
Печени тиквички с хрупкава коричка
Продукти:
3 тиквички
3 с.л. брашно
3-4 с.л. зехтин
3 склидки чесън, пасиран
3 с.л. настърган пармезан
1/2 ч.ч. смлени трохи от стар хляб
сол
черен пипер
1. Нарежете тиквичките на кръгчета с дебелина от 1/2 см.
2. Покрийте голяма тава с хартия за печене. Намажете я с 1 с.л. зехтин.
3. Оваляйте тиквичките в брашното.
Изтупайте излишното и ги подредете в тавата. Може леко да ги застъпите. Поръсете ги леко със сол и зехтин. Може и малко черен пипер, ако желаете.
4. Разбъркайте в купичка хлебните трохи, останалия зехтин и сиренето.
Разпределете сместа върху тиквичките.
5. Печете тиквичките в загрята на 180 С фурна докато станат хрупкави. Поставете ги на най-горната позиция на фурната. От долната страна бързо се запичат. Сервирайте ги със сос от кисело мляко, счукан чесън и ситно нарязан копър.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много апетитно;)
ОтговорИзтриване