събота, 31 август 2013 г.

Печени плодове с дъх на лято и бадеми





    Продукти:
    за 2 порции


    100 г заквасена сметана
    1 ч.л. мед
    1 с.л. ликьор Амарето
    4 смокини
    1 нектарина
    1 слива
    5-6 зърна грозде
    няколко малини
    1 с.л. филирани бадеми

    1. Застелете тавичка с хартия за печене. Сложете върху нея смокините и сливата, нарязани на половинки; нектарината, на резенчета; гроздето, също на половинки. Ако намерите сорт грозде без семки - чудесно, иначе ще трябва внимателно да го почистите с остър нож или игла. Не слагайте малините да се пекат. Оставете ги пресни.



    2. Печете плодовете в загрята на 220 г фурна, докато омекнат. В последната минута добавете в края на тавата и филираните бадеми. Нека се запекат и те. Не се отделяйте от печката. На бадемите им трябват буквално минута.
    3. Докато се пекат плодовете, смесете в купичка сметаната, меда и ликьора.
    4. Сипете в чиния половината от сметаната. Разпределете от горе плодовете, още докато са горещи. Поръсете с пресните малини и бадемите. Сервирайте веднага.











    2 коментара:

    1. Здравейте, Емилия!
      Блогът Ви е невероятен, чак се чудя как не съм попадала на него преди. Толкова ми допадат рецептите, че за пръв път ставам "stalker" на нечий блог :) А тези печени плодове дори не подлежат на коментар! Успех и поздрави!
      Мартина

      ОтговорИзтриване
      Отговори
      1. Много благодаря! Трогната съм. Дано повече неща Ви допаднат!

        Изтриване