събота, 9 февруари 2019 г.
Лимонови бисквити с целувчена глазура
Продукти:
2 белтъка
60 г пудра захар
1 ч.л. лимонов сок
250 г свинска мас
кората на 1 лимон
ванилия
30 г пудра захар
2 ч.ч. брашно
1. Разбийте два белтъка на сняг, като прибавяте малко по малко 60 г пудра захар. Добавете капка по капка лимоновия сок.
2. Разбийте свинската мас с 30 г пудра захар. Тя трябва да е мека. Може да ползвате и масло.
Добавете настърганата лимонова кора, ванилията и 2 препълнени супени лъжици от белтъците.
Прибавете брашното и замесете меко тесто.
Приберете го в хладилник, завито в найлоново фолио, за да се охлади.
3. Разточете тестото на лист с дебелина 1 см. Нарежете го на пръчици с ширина около 2,5 см.
Намажете го отгоре с целувчената глазура.
Подредете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене.
Печете ги в предварително загрята фурна на 160 С до зачервяване.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
прекрасни са
ОтговорИзтриванев Полша ги наричат "клавиши"
Много ми харесва целия Ви блог.
ОтговорИзтриванеПоздравления!