понеделник, 4 февруари 2019 г.

Винени пурички с локум




Продукти:

300 г свинска мас, мека
200 мл бяло вино
1 ч.л сода
600 г брашно

300 г локум за плънка

за овалване:
200 г пудра захар
2 пак. ванилия





1. Свинската мас трябва да е прясна и мека, почти течна. Изсипете в купа свинската мас, виното и брашното, объркано със содата. Замесете меко тесто.
2. Разточете тестото на лист с дебелина около 1/2 см.
3. Нарежете ленти, като по дължината им подредите лентички локум.


4. Завийте рула и ги нарежете на пурички.


5. Подредете сладките в тава, покрита с хартия за печене. Печете ги в предрателно загрята на 180 С фурна за около 15-20 минути.
6. Още топли ги оваляйте в пудра захар, размесена с ванилия.











Няма коментари:

Публикуване на коментар