събота, 2 февруари 2019 г.

Джобчета с ябълки и орехов крем



Продукти:

500 г многолистно тесто
500 г ябълки
50 г мед
50 г краве масло
150 г орехови ядки
1 ч.л. канела
цели орехови ядки за украса
1 с.л. захар
малко яйце

1. Обелете ябълките и ги нарежете на парченца. Сложете в кухненски робот орехите, канелата, маслото и меда.


Смелете всичко на крем.


2. Нарежете тестото на квадрати. Сложете във всеки от тях по 1 ч.л. от ореховия крем.


Отгоре поставете няколко парченца ябълка.


Затворете краищата на квадратите към средата.



Поставете по една цяла орехова ядка отгоре. Намажете ги с яйце и поръсете със захар.


3. Печете джобчетата в предварително загрята на 180 С фурна докато се зачервят.









Няма коментари:

Публикуване на коментар