неделя, 3 февруари 2019 г.

Картофена торта на тиган




Продукти:

1 кг картофи
2-3 с.л. олио
2 с.л. масло
1 голяма глава лук
сол
черен пипер
5 яйца

за плънката:
сирена по избор, шунка


1. Нарежете картофите на малки кубчета.


2. Загрейте в тиган маслото и олиото. Добавете картофите и ги пържете, като често разбърквате. Прибавете лука, нарязан на ситно. Посолете със сол и черен пипер. 



Пържете докато картофите омекнат напълно. Дръпнете ги от огъня да поизстинат леко.


3. Разбийте в купа яйцата. Посолете. Добавете картофите и разбъркайте добре. Картофите трябва да са поизстинали, иначе бързо ще получите бъркани яйца.


4. Загрейте отново тигана. Може да добавите още масло, ако сметнете за необходимо. Изсипете половината от картофената смес. Подредете отгоре съставките за плънката. Колкото повече, толкова по-добре. 


Покрийте с останалите картофи. Пържете така докато покафенее отдолу и стане хубава коричка.


5. Сложете върху тигана голяма чиния.  Обърнете тортата в чинията и внимателно я плъзнете обратно в тигана. Така тортата ще се обърне да се запържи и от другата страна.


6. Пържете я до златиста коричка. Сервирайте ястието топло със салата.





Няма коментари:

Публикуване на коментар