понеделник, 4 февруари 2019 г.

Кюфтенца с риба тон консерва






Продукти:

1 консерва риба тон
1 яйце
1 стрък зелен лук
1 с.л. ситно нарязан копър
2 с.л. галета
смлян черен пипер
сол /ако е необходимо/
зехтин за пържене

1. Сложете купа рибата, яйцето, копъра, лука, нарязан на ситно, галетата. Подправете с черен пипер и сол /ако е необходимо, рибата е солена/ и ги разбъркайте.


2. Загрейте зехтин в тиган. С лъжица изсипете от сместа и оформете кюфтенца. Леко ги притиснете с гърба на лъжицата. Изпържете ги от двете страни.


3. Сервирайте с лимон и прясна салата.




Няма коментари:

Публикуване на коментар