неделя, 3 февруари 2019 г.
Бахур
Продукти:
1,5 кг дебели свински черва
1 кг мазно кърваво свинско месо
1 кг свински бял дроб
0,5 кг свински сърца
0,5 кг свински далак
50 г ориз
15 г бахар смлян
15 г черен пипер смлян
7 ч.л. сол /около 50г/
това са вътрешностите приблизително на едно прасе
1. Нарежете всички дреболии /бял дроб, сърце, далак / и месото на ситно. Не ги мелете.
2. Объркайте месото с подправките и ориза. Оставете сместа да престои една нощ в хладилник.
3. Напълнете бахура в червата с помощта на машинка. Пълнете хлабаво. Нека вътре има достатъчно място. При варенето червата се свиват, а ориза набъбва.
4. Сложете бахура в голяма тенджера. Налейте вода колкото да го покрие. Затиснете го с чиния или по-малък капак за да не мърда при варенето. Варете го на слаб огън в продължение на 2 часа. Не бива да ври силно, за да не се напука. Не е необходимо да се добавя допълнително сол във водата.
4. Оставете го да изстине. Извадете го от бульона и го охладете за една нощ преди да го нарежете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар