сряда, 6 февруари 2019 г.
Лимонов кекс
Продукти:
70 г краве масло
50 мл зехтин
1 ч.ч. захар
3 яйца
150 г кисело мляко
250 г брашно
1 бакпулвер
сока и кората на 1 лимон
2-3 с.л. пудра захар
1. Разбийте маслото, зехтина и захарта до пухкав крем.
2. Добавете яйцата едно по едно, докато продължавате да разбивате.
3. Прибавете лимоновата кора, киселото мляко и брашното, разбъркано с бакпулвера.
Трябва да получите лека смес.
4. Изсипете тестото в кексова форма, покрита с хартия за печене. Печете го в предварително загрята фурна на 180 С до зачервяване.
5. Смесете лимоновия сок с 2-3 с.л. пудра захар. Още горещ, залейте кекса с лимоновата смес. Тя ще го направи влажен и много ароматен.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар