Продукти:
за 2 порции
2 свински бъбрека
2 с.л. краве масло
1 малка главичка лук, ситно нарязана /около 1 препълнена супена лъжица/
1 ч.л. горчица
1/2 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. студено краве масло
лимонов сок
сол
черен пипер
магданоз
1. Почистете бъбреците от ципите.
2. Загрейте маслото в тенджерка с капак. Сложете бъбреците и ги гответе под капак за около 6-7 минути, като ги обръщате от време на време, но без да ги бодете с вилица. Извадете ги и ги оставете да си починат.
2. В маслото, в което се готвеха бъбреците, сложете ситно нарязания лук и го задушете докато омекне. Добавете виното и го оставете да поври и да се редуцира. Щом сосът започне да се сгъстява, дръпнете го от огъня, добавете горчицата и бучка студено масло. Разбъркайте добре.
3. Нарежете бъбреците на филийки от около 1/2 см. Върнете ги в соса, заедно със соковете, които са отделили. Посолете със сол и черен пипер. Върнете тенджерата на печката, вече на изключен котлон. Разбъркайте резенчетата бъбреци в соса за няколко минути, но внимавайте да не завира.
Сервирайте ги поръсени с магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар